Gravid vecka 40

I denna video berättar leg. barnmorska Olga Stevens vad som händer när du är gravid i vecka 40. Vad händer i fostrets utveckling och vad händer med din kropp. Hur förbereder sig kroppen nu för förlossningen.

I denna video berättar leg. barnmorska Olga Stevens vad som händer när du är gravid i vecka 40. Vad händer i fostrets utveckling och vad händer med din kropp. Hur förbereder sig kroppen nu för förlossningen.

Prenumerera gärna för uppdateringar om barn och föräldraskap: https://www.youtube.com/channel/UCCyPogckpoaQ4IK6d2FSjag?sub_confirmation=1

GRAVIDITETSVECKA 40

I vecka 40 så har en del redan fött barn, andra får vänta ett tag till. I graviditetsvecka 40 är kroppen tung och många gravida funderar på om det inte går att sätta igång förlossningen genom att gå i trappor eller genom att putsa fönster. Förlossningen kan dock inte tvingas igång, utan det tar den tid det tar.

Desto längre det nu går innan det är dags att föda, desto mer skiljer sig sig vikt- och längdangivelserna åt mellan olika barn. Det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare en eller två veckor innan det är dags att föda barn. Enligt statistiken så är ditt barn nu cirka 51 centimeter mellan huvud och häl och väger runt 3,5 kilogram. Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll, dvs mellan 35 och 37 cm.

Många kvinnor känner i vecka 40 att de verkligen vill föda nu. Kroppen är stor och otymplig och många gravida kvinnor upplever att de nu både är klumpiga och förvirrade. Att föda barn nu är att ta kontroll över sin kropp.

Här kan du läsa om tecken på att det är dags att föda: https://www.babyhjalp.se/dagsforlossning/

Följ Babyhjälp.se på YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCyPogckpoaQ4IK6d2FSjag?sub_confirmation=1
https://www.facebook.com/babyhjalp/
https://www.instagram.com/babyhjalp/

Du har väl inte missat vår podcast.

Befruktningen

Även om det finns miljontals spermier så är det endast EN som tar sig in i ägget och befruktar det. Efter befruktningen sker celldelningen och

Se filmen »
Inkontinens

Inkontinens

INKONTINENS Inkontinens eller urininkontinens innebär att man har läckage av urin och att det kan vara svårt att hålla tätt. Vanliga symtom som kan komma

Se filmen »

Barn HLR

Filmen här nedan är från SOS alarm. Filmen ger en kort översikt i hur du gör hjärt-lungräddning (HLR). Se filmen så att du är förberedd

Se filmen »

Hjälp oss!

Hjälp oss genom att prenumerera!

Ett annat sätt att hjälpa oss är att besöka oss ofta och att tillåta annonsvisningar. Allt vårt innehåll är gratis, men vi lever på bidrag och reklam. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev.